Please Wait a Moment
X

Καλαμάρια στο βυθόμετρο - Part2

Το ψάρεμα των καλαμαριών αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της, αφού το καλαμάρι εκτός από εκλεκτό έδεσμα στη μεσογειακή κουζίνα είναι και περιζήτητο δόλωμα που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανένα θηρευτή.

Η ανίχνευση του καλαμαριού είναι από τα ζητούμενα του Έλληνα ψαρά και πολλές φορές αποτελεί ένα από τα κριτήρια επιλογής συσκευής βυθομέτρου. Τα κεφαλόποδα και ιδιαίτερα το καλαμάρι και το θράψαλο, λόγω της κατασκευής του σώματός τους, της βασικής τους διαφοράς με τα ψάρια, αλλά και την έλλειψη νηκτικής κύστης (φούσκα), θα μας δώσουν στην οθόνη μας μια ιδιαίτερη απεικόνιση, ανάλογα πάντα με τον αισθητήρα αλλά και το μοντέλο που θα χρησιμοποιήσουμε.

Η εμφάνιση των κοπαδιών θα διαφέρει στο βυθόμετρο, ανεξάρτητα όμως από το μοντέλο που θα επιλέξετε από τη γκάμα των συσκευών και των αισθητήρων που σας προσφέρει η FURUNO, μέσα από την εμπειρία μας και με τις ρυθμίσεις που θα σας προτείνουμε, θα μπορέσετε να βρείτε άνετα και χωρίς κόπο το δόλωμα ή το μεζέ σας, αφού θα μπορείτε να εντοπίσετε τα κοπάδια των καλαμαριών στη περιοχή σας, μέρα ή νύχτα.

Μερικές ενδεικτικές εικόνες μπορείτε να δείτε πιο κάτω:

Στην εικόνα 1, βλέπουμε ανίχνευση κοπαδιού καλαμαριών με το GP-1870 και τον συμβατικό αισθητήρα P66. Η λειτουργία του Accufish θα μετρήσει κάποια καλαμάρια στα 33cm και 37cm, ενώ το BDS (λειτουργία ανίχνευσης πυθμένα) στο κάτω μέρος, θα μας αποκαλύψει το βυθό που προτιμούν τα καλαμάρια, δηλαδή άμμο με χαλίκι (πορτοκαλί και ποσότητες κόκκινου χρώματος).

Εικόνα 1

Στην εικόνα 2, βλέπουμε από το νέο βυθόμετρο της FURUNO GP-1971F με τον συμβατικό αισθητήρα P66, αλλά σε μεγέθυνση όλης της εικόνας στα τελευταία 15 μέτρα, ώστε να έχουμε μια σαφή άποψη του βυθού στο ύψος που μας ενδιαφέρει από τον πυθμένα.

Εικόνα 2

Στην εικόνα 3, βλέπουμε απεικόνιση καλαμαριών με το GP-1971 και τον αισθητήρα Chirp TM150, ιδανικός ειδικά αν ψάχνουμε τα καλαμάρια σε τόπους που δε ξέρουμε πού ακριβώς μπορεί να απαγκιάζουν, μιας και ο συγκεκριμένος αισθητήρας έχει μεγάλο άνοιγμα κώνου, κάτι που σημαίνει και μεγαλύτερη ακτίνα ανίχνευσης.

Εικόνα 3

Εικόνα 4, ανίχνευση κοπαδιού καλαμαριών με GP-1971 και CHIRP TM150 σε λειτουργία μεγέθυνσης, με το μπλε βελάκι βλέπετε τα καλαμάρια και με το κόκκινο τις καλαμαριέρες που κατεβαίνουν μέσα στο κοπάδι.

Εικόνα 4

Παρόμοιες εικόνες θα μπορέσετε να βλέπετε και εσείς και να αυξήσετε κατακόρυφα τις επιτυχίες σας στο ψάρεμα καλαμαριών, από την στιγμή που θα προμηθευτείτε μια συσκευή FURUNO σε συνδυασμό με την τεχνική υποστήριξη που σας παρέχουμε και αυτή εμπεριέχει κάθε λεπτομέρεια που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

ΤΕΧΝΟΒΥΘΟΜΕΤΡΙΚΗ

Ονομάζομαι Σπύρου Δημήτρης, γεννημένος στην Κέρκυρα το 1973 όπου εργάζομαι και κατοικώ μέχρι σήμερα.

Έχω σπουδάσει ηλεκτρονικός και η μεγάλη μου αγάπη είναι η θάλασσα και το ψάρεμα, έτσι αναπόφευκτα βρέθηκα να ασχολούμαι τα τελευταία 15 χρόνια με την ανακάλυψη των μυστικών αυτού του οργάνου που στην Ελλάδα ονομάζουμε βυθόμετρο.

Περισσότερα..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Διεύθυνση: Γουβιά, Κέρκυρα, Ελλάδα
  • Τηλέφωνο: +30 6947 709343
  • Email : d.spirou@yahoo.gr
  • Τεχνοβυθομετρική:
  • Δημήτρης Σπύρου:
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ